Receive All Updates Via Facebook. Just Click the Like Button Below...


Click to Skip
Powered By Jobs

Get Free Job Updates On Your Email

Check your Email To Activate The Link

Advertisements

Friday, 13 January 2017

Akamai Placement Paper part 1

Advertisements

Akamai Placement Paper Part 1




1. Which command is used to copy the three files wb, collect and mon into the misc directory, under the same, when you were currently in the programs directory ?

A.copy wb collect mon/misc B.cp wb collect mon ../misc C.copy wb ../misc collect ../misc mon ../misc D.tar wb collect mon/misc

Answer: B

2. main()
{
extern int i;
i=20;
printf("%d",sizeof(i));
}

A.Compiler error B.20 C.21 D.Linker error

Answer: D

Explanation:
Linker error: undefined symbol '_i'. Explanation: extern storage class in the following declaration, extern int i; specifies to the compiler that the memory for i is allocated in some other program and that address will be given to the current program at the time of linking. But linker finds that no other variable of name i is available in any other program with memory space allocated for it. Hence a link error has occurred.

3. When n+l has the same value for two or more orbitals,the new electron enters the orbital where

A.n is maximum B.n is minimum C.l is maximum D.l is minimum

Answer: B

4. Pure water does not conduct electricity because it is

A.Almost not ionized B.Low boiling C.Neutral D.Readily decomposed

Answer: A

5. Identify two level logic gate ?

A.NAND B.XOR C.INVERTER D.AND

Answer: A

6. TCP/IP Protocol is ______.

A.connectionless B.connection oriented C.Both A& B D.none

Answer: B

7. #include
main()
{
struct xx
{
int x=3;
char name[]="hello";
};
struct xx *s;
printf("%d",s->x);
printf("%s",s->name);
}

A.Compiler Error B.hello C.Hello hello D.none

Answer: A

Explanation:
You should not initialize variables in declaration.

8. Using ODL, you can define which of the following ?

A.Attribute B.Structure C.Operation D.All of the above

Answer: D

9. When an entity instance must be a member of only one subtype, it is which of the following ?

A.Disjoint with total specialization B.Disjoint with partial specialization C.Overlap with total specialization D.Overlap with partial specialization

Answer: A

10. You want subclasses in any package to have access to members of a superclass. Which is the most restrictive access that accomplishes this objective ?

A.public B.private C.protected D.transient

Answer:

Explanation:
Access modifiers dictate which classes, not which instances, may access features. Methods and variables are collectively known as members. Method and variable members are given access control in exactly the same way. private makes a member accessible only from within its own class protected makes a member accessible only to classes in the same package or subclass of the class default access is very similar to protected (make sure you spot the difference) default access makes a member accessible only to classes in the same package. public means that all other classes regardless of the package that they belong to, can access the member (assuming the class itself is visible) final makes it impossible to extend a class, when applied to a method it prevents a method from being overridden in a subclass, when applied to a variable it makes it impossible to reinitialise a variable once it has been initialised abstract declares a method that has not been implemented. transient indicates that a variable is not part of the persistent state of an object. volatile indicates that a thread must reconcile its working copy of the field with the master copy every time it accesses the variable. After examining the above it should be obvious that the access modifier that provides the most restrictions for methods to be accessed from the subclasses of the class from another package is C - protected. A is also a contender but C is more restrictive, B would be the answer if the constraint was the "same package" instead of "any package" in other words the subclasses clause in the question eliminates default.


Akamai Placement Paper part 2 to Continue --->>Click here<<---

Advertisements

Share:

0 comments:

Post a Comment

Latest Walk-in jobs

Fresher Jobs Openings 2017

IT Jobs Openings 2017

Like Us On Facebook

Government Jobs

Jobs By City

Jobs By Education

Top Multinational Companies

ABB Job Openings

Adecco Job Openings

Aegis Job Openings

Akamai Job Openings

Allianz Job Openings

Allsec Technologies Job Openings

Amazon Job Openings

Amdocs Job Openings

Ample Job Openings

Annik Job Openings

Atos Job Openings

Autodesk Job Openings

Barclays Job Openings

BNY Mellon Job Openings

Boeing Job Openings

Bridgestone Job Openings

Broadridge Job Openings

Calypso Job Openings

Capgemini Job Openings

Cipla Job Openings

Cisco Job Openings

CMS IT Job Openings

Cognizant Job Openings

Collabera Job openings

CONCENTRIX Job Openings

CSC Job Openings

Cyient Job Openings

Datamatics Job Openings

Dell Job Openings

Deloitte Job Openings

Directi Job Openings

Ebizon Job Openings

EFI Job Openings

EMC Job Openings

EXL Services.com Job Openings

Expedia Job Openings

EY Job Openings

Fidelity Job Openings

First American Job Openings

Fiserv Job Openings

Flextronics Job Openings

Foodpanda Job Openings

FSS Job Openings

General Motors Job Openings

Genpact Job Openings

Geometric Job Openings

GlobalLogic Job Openings

HCL Job Openings

Hexaware Job Openings

Hinduja Global Solutions Job Openings

Hitachi Job Openings

Honeywell Job Openings

HP Job Openings

IBM Job Openings

Informatica Job Openings

Infosys Job Openings

Ingram Micro Job Openings

InTarvo Job Openings

Intel Job Openings

Intuit Job Openings

Ionidea Job Openings

JPMorgan Chase Job openings

KPMG Job Openings

Larsen and Toubro Job Openings

Lenskart Job Openings

Logitech Job Openings

Magna Infotech Job Openings

Makemytrip Job Openings

Maple Software Job openings

Maxim Integrated Job Openings

Microland Job Openings

Mindtree Job Openings

Mu Sigma Job Openings

Nokia Job Openings

Oracle Job Openings

Paypal Job Openings

Paytm Job Openings

Qualcomm Job Openings

Randstad Job Openings

Redbus Job Openings

Reliance Job openings

Robert Bosch Job Openings

Rolta Job Openings

Salesforce Job Openings

Sap Job openings

Sapient Job Openings

Sasken Job Openings

Shell Job Openings

Siemens Job Openings

Sopra Job Openings

Tata Motor Job Openings

TCS Job Openings

Tech Mahindra Job Opening

Tesco Job Openings

Tom Tom Job Openings

United Health Group Job Openings

UPS Logistics Job Openings

ValueLabs Job Openings

Verizon Job Openings

Virtusa Job Openings

Wipro Job Openings

Xerox Job Openings

XL Dynamics Job Openings

Yahoo Job Openings

Zebronics Job Openings

Zensar Job Openings