Receive All Updates Via Facebook. Just Click the Like Button Below...


Click to Skip
Powered By Jobs

Get Free Job Updates On Your Email

Check your Email To Activate The Link

Advertisements

Friday, 13 January 2017

Akamai Placement Paper Part 3

Advertisements

Akamai Placement Paper Part 3



21. Specify the 2 library functions to dynamically allocate memory?

A.malloc() and memalloc() B.alloc() and memalloc() C.malloc() and calloc() D.memalloc() and faralloc()

Answer: C

22. The library function used to reverse a string is _______.

A.strstr() B.strrev() C.revstr() D.strreverse()

Answer: B

Explanation:
strrev(s) Reverses all characters in s Example: #include #include int main(void){ char *str = "India"; printf("Before strrev(): %s\n", str); strrev(str); printf("After strrev(): %s\n", str); return 0;}Output: Before strrev(): India After strrev(): aidnI

23. The memory address of the first element of an array is called

A.floor address B.foundation address C.first address D.base address

Answer: D

24. A data structure where elements can be added or removed at either end but not in the middle is ______.

A.Linked lists B.Stacks C.Queues D.Deque

Answer: D

25. In Ms-Dos what command you will use to display system date ?

A.Date command B.Ver command C.Disk command D.Format command

Answer: A

Explanation:
Ver command displays the version number of Dos. There is no command as Disk. Format command prepares a disk to be used with DOS. Thus Date is the command that lets you to display and/or change the system date.

26. If you don’t know the current time, which command will you use to display ?

A.Copy B.Verify C.2(3/4 ) Time D.Format

Answer: C

Explanation:
Time command displays and allows you to change system time. TIME only displays the system time and TIME is used to set new time as system time.

27. Which bitwise operator is suitable for turning on a particular bit in a number?

A.&& operator B.& operator C.|| operator D.| operator

Answer: D

28. Which command is used to list out all the hidden files along with the other files ?

A.Is-1 B.Is-F C.Is-x D.Is-a

Answer: D

29. TESY' (Image)

A.A B.B C.C D.D

Answer: A

30. #define DIM( array, type) sizeof(array)/sizeof(type)

main()
{
int arr[10];
printf("The dimension of the array is %d", DIM(arr, int));
}

A.10 B.9 C.11 D.Compiler error

Answer: A

Explanation:
The size of integer array of 10 elements is 10 * sizeof(int). The macro expands to sizeof(arr)/sizeof(int) => 10 * sizeof(int) / sizeof(int) => 10.


Akamai Aptitude Test --->> Click Here<<<---
Advertisements

Share:

0 comments:

Post a Comment

Latest Walk-in jobs

Fresher Jobs Openings 2017

IT Jobs Openings 2017

Like Us On Facebook

Government Jobs

Jobs By City

Jobs By Education

Top Multinational Companies

ABB Job Openings

Adecco Job Openings

Aegis Job Openings

Akamai Job Openings

Allianz Job Openings

Allsec Technologies Job Openings

Amazon Job Openings

Amdocs Job Openings

Ample Job Openings

Annik Job Openings

Atos Job Openings

Autodesk Job Openings

Barclays Job Openings

BNY Mellon Job Openings

Boeing Job Openings

Bridgestone Job Openings

Broadridge Job Openings

Calypso Job Openings

Capgemini Job Openings

Cipla Job Openings

Cisco Job Openings

CMS IT Job Openings

Cognizant Job Openings

Collabera Job openings

CONCENTRIX Job Openings

CSC Job Openings

Cyient Job Openings

Datamatics Job Openings

Dell Job Openings

Deloitte Job Openings

Directi Job Openings

Ebizon Job Openings

EFI Job Openings

EMC Job Openings

EXL Services.com Job Openings

Expedia Job Openings

EY Job Openings

Fidelity Job Openings

First American Job Openings

Fiserv Job Openings

Flextronics Job Openings

Foodpanda Job Openings

FSS Job Openings

General Motors Job Openings

Genpact Job Openings

Geometric Job Openings

GlobalLogic Job Openings

HCL Job Openings

Hexaware Job Openings

Hinduja Global Solutions Job Openings

Hitachi Job Openings

Honeywell Job Openings

HP Job Openings

IBM Job Openings

Informatica Job Openings

Infosys Job Openings

Ingram Micro Job Openings

InTarvo Job Openings

Intel Job Openings

Intuit Job Openings

Ionidea Job Openings

JPMorgan Chase Job openings

KPMG Job Openings

Larsen and Toubro Job Openings

Lenskart Job Openings

Logitech Job Openings

Magna Infotech Job Openings

Makemytrip Job Openings

Maple Software Job openings

Maxim Integrated Job Openings

Microland Job Openings

Mindtree Job Openings

Mu Sigma Job Openings

Nokia Job Openings

Oracle Job Openings

Paypal Job Openings

Paytm Job Openings

Qualcomm Job Openings

Randstad Job Openings

Redbus Job Openings

Reliance Job openings

Robert Bosch Job Openings

Rolta Job Openings

Salesforce Job Openings

Sap Job openings

Sapient Job Openings

Sasken Job Openings

Shell Job Openings

Siemens Job Openings

Sopra Job Openings

Tata Motor Job Openings

TCS Job Openings

Tech Mahindra Job Opening

Tesco Job Openings

Tom Tom Job Openings

United Health Group Job Openings

UPS Logistics Job Openings

ValueLabs Job Openings

Verizon Job Openings

Virtusa Job Openings

Wipro Job Openings

Xerox Job Openings

XL Dynamics Job Openings

Yahoo Job Openings

Zebronics Job Openings

Zensar Job Openings